GRUPE DE
ALERGENI
Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A
CONSILIULUI
DIN 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:
1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz,
ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi
ai acestora) si produse derivate;
2. Crustacee si produse
derivate;
3. Oua si produse
derivate;
4. Peste si produse
derivate;
5. Arahide si produse
derivate;
6. Soia si produse
derivate;
7. Lapte si produse
derivate (inclusiv lactoza);
8. Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Iuglas regia),
anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch)], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci
de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
9. Telina si produse
derivate;
10. Mustar si produse
derivate;
11. Seminte de susan
si produse derivate;
12. Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii
de peste 10 mg/kg sau 10
mg/litru;
13. Lupin si produse
derivate;
14. Moluste si produse
derivate.
Va multumim pentru intelegere!